lauantai 24. syyskuuta 2016

Nopeat lapaset

Pyyntö lapasiin esitettiin vasta eilen ja mielellään nopeasti valmiit. Kaivelin hetken lankavarastojani (jotka muuten olen ajatellut siivota  viikonlopun aikana) ja päädyin Novitan ihanaan Teddy-lankaan. Sen ainoa miinus on hankaluus purkaa. Minä kun virkkaan yleensä ilman ohjetta, yrityksen ja erehdyksen kautta....niin purkamista riittää aina toisinaan....



Kympin koukulla virkkasin lapaset muuten, paitsi peukalot ja kärjen neljä viimeistä kerrosta kutosen koukulla. Tein nämä lapaset aika kaposeen käteen. Jos alla olevaa suurpiirteistä ohjetta käyttää, niin kannattaa luoda enemmän ketjusilmukoita aloitukseen, jos tekee aikuiselle. 

Ensin loin 15 ketjusilmukkaa ja liitin renkaaksi piilosilmukalla, jonka jälkeen virkkasin pylväillä seitsemän kerrosta. Kahdeksannella kerroksella tein peukalon reiät jättämällä kaksi silmukkaa väliin tekemällä kaksi ketjusilmukkaa (olihan hassusti sanottu). Sitten jatkoi taas kerroksia normaalisti pylväillä neljä kerrosta. Tässä vaiheessa vaihdoin kympin koukun kutoseen ja virkkasin kiinteillä silmukoilla vain joka toisen silmukan neljän kerroksen ajan ja dadadaa: lapanen muuten valmis, mutta peukalo vielä. Peukalon tein myös kiinteillä silmukoilla peukalon kynnen alareunaan saakka, jonka jälkeen virkkasin enää joka toisen silmukan ja näin valmistui peukalokin. 

Tämä on siis todella suuripiirteinen ohje, josta ehkä voi saada kopin.



Ihanan väljät ja hengittävät, juuri syksyyn sopivat lapaset. 

perjantai 23. syyskuuta 2016

Virkatut kämmekkäät

Alkaa olla jo niin viileät ilmat, että kämmekkäille on käyttöä. Tykkään käyttää kämmekkäitä autoa ajaessa, valokuvia ottaessa sekä koirien kanssa treenatessa. Toimivat hyvin myös puutarhahommissa. 


Virkkasin kämmekkäät rinkulana, mutta nämä voisi toteuttaa myös virkkaamalla kaksi suorakaidetta. 


Tein tällä mallikuviolla. Lankana oli Red Heart Baby. Virkkasin tuplalangalla kutosen koukulla. Yksi kerä lankaa riitti just ja just.


Nämä on helppo tehdä, virkkaa ketjusilmukoita aloitukseen sen verran, että mahtuu kämmenen leveimmästä kohdasta ilman kiristystä. Sitten vain mallikuviota joka kerrokselle. Jos virkkaa rinkulana niin peukalolle tarvitsee jättää aukko, mutta jos virkkaa suorakaiteena niin peukalolle jätetään aukko vasta siinä vaiheesa, kun yhdistää pitkät reunat toisiinsa.


Toki nämä voi tehdä myös yksinkertaisella langalla, silloin ei tule näin paksut. 

Mukavaa viikonloppua!


keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Blogger Recognition Award-tunnustus

Voi taivahan talikynttilät-sanonta sopii tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin. Sain tunnustuksen Taivahan talikynttilät blogin Niivanalta. Ihan käsittämätöntä, en osannut edes odottaa mitään tällaista. Iso kiitos Niivanalle pienen blogini huomioimisesta!





Palkinnon idea:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Kuinka aloitin bloggaamisen?


Olen pitänyt erilaisia blogeja useampia elämäni aikana, mutta Virkattu Ruutu on ensimmäinen käsityöblogini, joka on selkeästi virkkausblogi, ainakaan vielä en ole muita käsitöitä tähän sotkenut sekaan. Minulla on erikseen koiriin liittyvä blogi. Virkkaus on käsitöissä ihan ykkösjuttu minulle. Hyvin harvoin enää nykyään ompelen mitään ja neulominenkaan ei ole enää edes joka vuotista. Joskus innostun jotain huovuttamaan, mutta harvemmin nykyään. Virkkaus on suuri intohimoni. Ajatus virkkausblogista heräsi, koska huomasin jossain vaiheessa etten edes muista itse mitä kaikkea olen virkannut. Näin  tulee tekemäni työt kuvattua ja tallentuvat tänne julkiseen käsityöpäiväkirjaani.

Olen välillä yrittänyt olla bloggaamatta, mutta en pysty siihen. Tämä on mukava tapa pitää päiväkirjaa omista töistään. Kiva lisä on jos joku muukin saa ideoita töistäni. Minulla on ainakin toistaiseksi blogissa vähän ohjeita, koska tapani on vaan virkata ja työ muotoutuu  siinä virkatessa. Olen melkoisen huono virkkaamaan ohjeista, olen välillä aikamoinen  soveltaja ja säveltäjä kun alan ohjeesta tekemään. Minulta on pyydetty ohjeita, ja yritän niitä tulevaisuudessa saada esille.

Blogini nimi on persoonaton ja olen useamman kerran harkinnut nimen vaihtamista, mutta olkoon nyt ainakin toistaiseksi. Keksiessäni blogilleni nimeä, oli kaikki mitä ajattelin nimeksi,  jo varattu ja vähän tuskastuneenakin jo huokasin, että olkoon ihan simppeli virkattu ruutu, niitähän minä enimmäkseen virkkaan. Niinpä blogistani tuli Virkattu Ruutu.

Ohjeita aloitteleville bloggaajille

Pidä kiinni omasta tyylistäsi, äläkä tee mitään miellyttämisen takia. Ole aito ja rehellinen. Anna persoonasi näkyä myös blogissasi. 

Kehoitan vastavuoroisuuteen, kun saat blogiisi kommentin, vastaa siihen.

Minun mielestäni blogeissakin pätee sanonta: Yksinkertainen on kaunista. Liian täyteen tumpattu, sekava blogi harvemmin houkuttaa ihmisiä. 

Henkilökohtaisesti en tykkää blogiani tyrkyttää, enkä neuvo siihen edes lähtemään. Blogiaan voi kyllä tuoda esille esimerkiksi facebookin kautta. Itse en tykkää siitä, että arvontoihin osallistuakseen pitää liittyä lukijaksi. Olen sitä mieltä, että kyllä niitä lukijoita löytyy muutenkin. Ne jotka todella haluavat blogiasi seurata, tekevät sen muutenkin.

Älä pidä blogissasi liian pitkiä postaustaukoja, niin kuin  minulle kävi kesällä.

Kenelle minä haluan lähettää palkinnon?

1. Virkattu koti on ihana ja inspiroiva virkkausblogi, josta löytyy myös kivoja ohjeita.

2. Virkattu lintu on ihastuttava blogi, jossa on paljon kaikkea muutakin kuin käsitöitä.

3. KahviKaneli virkkaa blogista löytyy myös paljon muuta kuin käsitöitä, monipuolinen blogi.

Minäkään en tässä palkinnut kymmentä blogia. Haluan ehdottomasti palkita nämä kolme ihastuttavaa blogia ja toivon, että kauttani muutkin löytävät heidät.







maanantai 12. syyskuuta 2016

Musta versio

Viikko sitten virkkasin kyseisestä kassista valkopohjaisen version, joka löytyy täältä. Julkaisin kuvan omilla facebook-sivuillani ja sain tilauksen mustasta versiosta. Tässä se nyt on, vuorikangasta enää vailla. Julkaisin tästäkin äsken kuvan facessa ja tuli seuraava pyyntö mustalle kassille.

Sen lupasin vielä tehdä, vaikka ajatukset kiitääkiin jo seuraavissa ideoissa mitä haluaisin virkata. Tosin haluan itsellenikin tällä mustalla pohjalla kassin, melkoisen kiva!



Olen viehättynyt näihin isoäidinympyröihin. 


sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Virkattuja kasseja

Ihanaa kun löytyi viikonlopun aikana aikaa virkkaamiseen ja syntyikin pari kassia. 



Tässä kassissa on isoäidinympyröitä joihin tein neliön malliset reunat. Olen ihastunut isoäidinympyröihin, kivaa vaihtelua perinteisille isoäidinneliöille. 


Minulla on valtava säkillinen erilaisia solkia, joita voisi vaikka myydä kirpparilla poiskin. En koskaan tule kaikkia käyttämään itse. Soljet ovat tässä kassissa vain koristeena, tuomassa lisäryhtiä kassin ulkonäköön. Kassin hihna on virkattu kiinteillä silmukoilla, yhdeksän silmukkaa rivissään.



Lankana on pääasiassa Novitan Miamia, mutta myös jotain Dropsin lankaa ja vaaleanpunaisen langan merkkiä en edes muista. Tarkoitus oli tuhlata jämälankoja taas pois.

Täältä löytyy ohje isoäidinympyrään. Tein ympyrään kolme kerrosta ja sen jälkeen valkoisella Miami-langalla neliön kehykseksi.


Toinen kassi, hieman reilumman kokoinen kuin tuo ensimmäinen, syntyi Novitan puuvillalangasta nelosen koukulla. Tässäkin kassissa soljet koristeena.

Tämän kassin kahva on tehty pylväillä, kiinteillä silmukoilla tulee kyllä jämäkämpi, mutta hyvältä se näinkin tuntuu.