tiistai 5. huhtikuuta 2016

Toiselle merenneidolle

Kyllähän se piti ainakin yksi merenneitopeitto vielä tehdä. Eräältä vintiltä löytyi kassillinen lankoja ja siellä kassissa oli niin paljon Novitan Palma-lankaa joka sai ajatuksen toisesta merenneitopeitosta heräämään. Väriltään aika hennon vaalenapunaista mutta siitähän useimmat pikkutytöt tykkäävät. Samassa kasissa oli Novitan Tahiti-lankaa, sävyltään hieman tummempaa kuin Palma. Päätin virkata näillä langoilla samaan aikaan, Tahiti toi tullessaan vähän tukevuutta työhön ja elävyyttä pintaan. Tykkään, että nämä pikkutyttöjen merenneitopeitot ei voi olla liian raskaita niin olen pyrkinyt valitsemaan kevyet ja käytännölliset langat.



Virkkasin tämän merenneitopeiton koukulla numero 8. Pikkutyttö sujahtaa hyvin pussiin niin en tätä peittoa jättänyt takaa auki vaan aloitin sulkemalla ketjusilmukkajononi ympyräksi ja virkkasin ihan vaan pylväillä siihen saakka kunnes aloin hieman kaventelemaan. Lopussa tein muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita jonka jälkeen tein pyrstöosan pylväillä. Tätä en ajatellut koristella sen enempää, vain satiininauha koristeeksi.

Palma-lanka on niin ihanan pehmeää, tästä tulikin muhkean pehmeä peitto tai pussukka, miksi tätä nyt haluaa sanoa. Yhden illan homma noin isolla koukulla, valmistui nopeasti.



Aiemmin virkkaamani merenneitopeitto löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti